Новини та анонси
Історія, духовність й віра: 5 років з дня початку будівництва Свято-Миколаївського храму

Історія, духовність й віра: 5 років з дня початку будівництва Свято-Миколаївського храму

Новини та анонси 02 серп. 2019

Сьогодні виповнюється 5 років з початку будівництва Свято-Миколаївського храмового комплексу в селі Дейманівка, Пирятинського району Полтавської області.

Стимулом, до народження великого православного храму, стало будівництво каплиці на місці дерев’яної церкви Святого Миколая, побудованої 1746 році в селі Дейманівка. 19 грудня 2011 року на свято Святого Миколая Чудотворця каплиця була освячена.

Через чотири роки, заслужений архітектор України і розробник проекту храмового комплексу Олег Слєпцов відвідав Стамбул, де відбулася його зустріч з Вселенським Патріархом Варфоломієм Константинопольським. Архітектор представив Патріарху майбутній проект Свято-Миколаївського комплексу і отримав його благословення. 2 серпня 2014 року, на місці каплиці був залитий перший фундамент під будівництво Храмового комплексу Святого-Миколая.

Сьогодні, Свято-Миколаївський храм вражає своєю красою і величчю. Дзвіниця, амфітеатр для урочистих подій, дитячий майданчик, каплиця і меморіал загиблим воїнам - частину всього цього, можна побачити вже зараз, на даному етапі будівництва, яке триває щодня взимку і влітку. Кожну цеглинку закладено з величезною вірою і любов’ю.

Але, звичайно, найголовніше - Свято-Миколаївський храм, за минулі п’ять років став місцем молитви, урочистих служб і благословення багатьох православних віруючих, якіскладають його міцну і дружну громаду, і в майбутньому буде рідною домівкою для його прихожан.

Зведення храмового комплексу в Дейманівці - благородна справа, яку розпочав БО «Благодійний фонд імені Хідіряна Оганеса Місаковича» і меценат фонду Хідірян Мисак Оганесович.

до списку новин
Підтримати можна натиснувши кнопку

Або переказати гроші за реквізитами, зазначеними в розділі «Реквізити»

Допомогти зараз
UKRAINE