Новини та анонси
Коронавірус: новини та рекомендації

Коронавірус: новини та рекомендації

Новини та анонси 16 бер. 2020

Станом на понеділок, в Україні зафіксовано п'ять хворих на коронавірус.
У неділю на сайті МОЗ опублікували оперативне оповіщення, з публікацією статистичних даних і клінічних рекомендацій по коронавирусной інфекції COVID-19.

В Україні зафіксовано ще два випадки коронавируса. Хворі перебувають у Чернівецькій області. Всього в нашій країні п'ять осіб хворіють на COVID-19.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

«За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) і Житомирська (1) області» - йдеться в повідомленні. Як повідомляють в Центрі на COVID-19 лабораторія ЦГЗ протестувала близько 500 зразків.
За межами країни інфіковані шість чоловік. Крім того, п'ять осіб одужали і один помер.

Всього, станом на 15 березня 2020 року, в світі було зареєстровано 145 369 випадків захворювання COVID-19, з них 71 694 (49,3%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 64 398 випадків в 121 країні / території / регіоні.

З 14 березня 2020 року з метою координації дій у період складної епідеміологічної ситуації, в Центрі громадського здоров’я розпочав свою роботу внутрішній Оперативний штаб, якій буде займатись виключно питаннями COVID-19, відповідями на запити, збором, обробкою та наданням аналітичних висновків, які будуть основою для прийняття рішень на рівні країни. В склад Оперативного штабу увійшли представники Центру, представники міжнародних та інших організацій, які будуть працювати у режимі ненормованого робочого дня.

Також, 14 березня в Україні з'явився онлайн-сервіс для відстеження поширення коронавируса в країні.

У зв’язку із поширенням COVID-19 в світі, громадянам України рекомендується тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом. Зокрема до Іспанії, північних регіонів Італії, Франції, В‘єтнаму, Республіки Корея, Японії, Ірану. Відповідні рекомендації щодо кожної з таких країн за посиланням.

Оскільки спалах COVID-19 продовжує розвиватися, ВООЗ проводить його порівняння з грипом. Обидва викликають респіраторні захворювання, але між цими двома вірусами і тим, як вони поширюються, є важливі відмінності. Це має важливе значення для прийняття заходів охорони здоров'я громадськості для реагування на кожен вірус.

Чим схожі COVID-19 і віруси грипу?
По-перше, COVID-19 і віруси грипу мають подібну клінічну картину захворювання. Тобто вони обидва викликають респіраторне захворювання, яке представляє собою широкий

По-друге, обидва віруси передаються при контакті, краплях і фомітах. В результаті ті ж заходи громадської охорони здоров'я, як гігієна рук і дотримання дихального етикету (кашель в лікоть або в одноразову серветку), є важливими діями, які все можуть попередити інфекцію.

Про відмінності та сімптоми читатйте за посиланням.

ВАЖЛИВО!!! Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

1. Часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
2. Під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою;
3. Уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
4. Якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
5. Не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;

Рекомендації ВООЗ для громадськості та професійної спільноти

Бережіть себе і будьте здорові!

до списку новин
Підтримати можна натиснувши кнопку

Або переказати гроші за реквізитами, зазначеними в розділі «Реквізити»

Допомогти зараз
UKRAINE