Новини та анонси
Мінсоц в допомогу: Держава захистить інтереси осіб з інвалідністю

Мінсоц в допомогу: Держава захистить інтереси осіб з інвалідністю

Новини та анонси 03 лют. 2020

Міністерство соціальної політики вважає захист прав та інтересів осіб з інвалідністю своїм пріоритетом. Для максимальної ефективності цієї політики відомство, серед іншого, фінансує відповідні громадські організації і передбачило на це близько 90 млн. грн у Державному бюджеті 2020 року.

Про це заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко заявив під час спілкування із учасниками акції протесту, які представляли громадські організації “Українського товариства глухих” (УТОГ) та “Українського товариства сліпих” (УТОС).

«Допомога особам з інвалідністю, включаючи людей із порушеннями зору та слуху, є пріоритетом державної політики. Громадські організації, які захищають інтереси цих людей, також будуть профінансовані належним чином. На це у державному бюджеті 2020 року передбачено майже 90 млн грн., з них на УТОС – 43 млн грн, а на УТОГ – майже 24 млн грн”, підкреслив Віталій Музиченко.

За словами заступника Міністра, зараз триває громадське обговорення можливих змін щодо удосконалення механізму розподілу бюджетних коштів на відповідні громадські організації для максимального забезпечення інтересів осіб з інвалідністю. “При цьому ніяких змін порядку та механізму надання фінансової підтримки УТОГу та УТОСу у поточному році не передбачається”, - наголосив Віталій Музиченко.

Загалом в Україні функціонує близько 700 громадських організацій, які представляють інтереси осіб з інвалідністю.

до списку новин
Підтримати можна натиснувши кнопку

Або переказати гроші за реквізитами, зазначеними в розділі «Реквізити»

Допомогти зараз
UKRAINE