Новини та анонси
Міжнародний день дарування книг

Міжнародний день дарування книг

Новини та анонси 14 лют. 2019

14 лютого, відомий у світі не лише як День святого Валентина, День комп'ютерника, а й як Міжнародний день дарування книг - який відзначається з 2012 року.

Напередодні цього свята книжковий фонд Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського поповнився науковим підручником "Архітектурне проектування і реконструкція православних храмів", автор: архітектор, доктор архітектури, професор Олег Слєпцов. Видання стало можливим за фінансової підтримки БО «Благодійний Фонд імені Хідіряна Оганеса Місаковича».

Книга присвячена технології проектування православного храму: від історії, традиції і канону - до творчого задуму і втілення. Широко представлений авторський досвід проектування православної церкви, в якому відображено творче кредо архітектора Олега Слєпцова. Книга розкриває нюанси і особливості цього непростого виду проектування і стала корисною не тільки для студентів архітектурних вузів і слухачів духовних навчальних закладів, а також для зодчих, які бажають присвятити себе справі духовного відродження України. Причина такого бурхливого обговорення книги в тому, що архітектор Олег Слєпцов не тільки декларує свої творчі та професійні концепції, а й вчить проектування сакральних будівель і споруд на основі власного багатого досвіду - більше 70 запроектованих і побудованих церкв і храмових комплексів.

Участь БО «Благодійний Фонд імені Хідіряна Оганеса Місаковича» в виданні підручника не проста. Це обумовлено тим, що одне із завдань благодійної організації - духовно-моральне виховання дітей, студентів, підтримка особистостей, які роблять внесок у розвиток церковного будівництва, відтворення пам'яток історії та культури, а також намагання передати свої знання молодому поколінню.

Засновник БО «Благодійний Фонд імені Хідіряна Оганеса Місаковича», Хідірян Місак Оганесович впевнений, що такі книги, як «Архітектурне проектування та реконструкція православних храмів» зароджують у молодого покоління любов до духовного, допомагають глибше зрозуміти сакральну архітектуру. За допомогою Фонду книга передана в багато бібліотеки України, а також до навчальних закладів архітектурно-будівельного профілю в Україні.

до списку новин
Підтримати можна натиснувши кнопку

Або переказати гроші за реквізитами, зазначеними в розділі «Реквізити»

Допомогти зараз
UKRAINE